Hrvatski radio

Radio Zadar

Veliko srce zadarskih sportaša

23.12.2016.

19:24

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sportski duh pretvorili su u blagdanski i darovali zadarsku socijalnu samoposlugu. Zahvaljujući akciji zadarskih sportaša dvjestotinjak obitelji imat će osnovne namirnice za blagdane .

Pedesetak sportaša Zadra nije trebalo moliti. Rado su se odazvali humanitarnom darivanju za obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Zvali su me prijatelji, i rekli što planiraju, i normalno ja sam prepozna da je to dobra ideja, Naravno da treba pomagati i ne sad za blagdane. - objašnjava nogometaš Ivan Santini.

Sportaši i sportašice, brzo u unijeli što su donijeli u prostorije socijalne samoposluge.

Nas par je sudjelovalo nisi svi mogli doći, rade, neko studira, ali su nam dale pa smo mi donijele. - kaže nogometašica Martina Rončević.

 

Ništa sportašima nije teško.

Čim sam ih upoznao s akcijom koju smo pokrenuli još prošle godine svi su odmah pristali, i šteta što dosta njih nije stiglo u Zadar. - kaže Željko Kapelari, predsjednik zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara, organizatora akcije.

No oni koji jesu razveselit će svoje sugrađane u nevolji.

Nažalost ljudi je dosta. Jučer smo imali darivanje, imat ćemo još jedan četvrtak pred Novu godinu jer smo se približili brojki od dvjesto obitelji. - ističe tužnu činjenicu Igor Blaslov, voditelj zadarske Socijalne samoposluge.

Kojima je se barem malo olakšalo doba u kojem jedini imaju previše, a drugi žive jako, jako skromno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.