Hrvatski radio

Radio Zadar

Vesna Pusić u Zadru podržala kandidate HNS

03.05.2013.

20:39

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stav premijera Zorana Milanovića kako je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić trebala pričekati s objavom da je procjena Europske komisije da je most najbolji način povezivanja juga Hrvatske s ostatkom Hrvatske, komentirala je večeras u Zadru, sama ministrica Pusić. Kaže kako je to njegovo mišljenje, no da je njezino kako javnost o tome treba obavijestiti odmah.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravila je večeras u Zadru gdje je, kao predsjednica HNS-a prisustvovala predstavljanju HNS-ovih kandidata za nositelje izvršne vlasti u Zadarskoj županiji.

Ministrica Pusić komentirala je i prognoze Europske komisije prema kojima se očekuje pad hrvatskoga gospodarstvau ovoj godini, te sljedeće godine neznatni rast:

"To je naravno zabrinjavajuće prognoza i na nama je da napravimo sve što je u našoj moći da se ona ne ostvari, nego da se ostavri rast, šanse i mogućnosti za to imamo, treba ih iskoristit i treba početi odmah" - kazala je.

Izdvajamo izjave kandidata HNS –a, za zadarskoga župana Vladimira Čačića i kandidatkinje za zamjenicu župana Vesne Sabolić: "Kanimo pokazati narodu da smo narodna stranka, kanimo gospodariti imovinom koja nije mala, koja je značajna, kanimo mnoge stvari popraviti na bolje. Da isplaniramo da se ljudi školuju za tržište rada." - kazao je Čačić.  "Ono što nam je najvažnije, a to je socijalna osjetljivost, dakle da svi učenici i studenti imaju besplatan prijevoz i da svi imaju iste uvjete za školovanje" - kazala je Sabolić.

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.