Hrvatski radio

Radio Zadar

Vespe ponovo osvajaju Biograd

27.05.2017.

07:00

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon uspješno organiziranih svjetskih dana Vespe 2015. godine, te pozitivnih reakcija Vespa klubova iz cijele Europe, Biograd je ovaj vikend ponovo domaćin ljubitelja ovoga kultnog talijanskog motocikla .

Kada govorimo o razvoju moto turizma u Hrvatskoj, grad Biograd tu se već nekoliko puta dokazao kao top destinacija. Sve je krenulo s vozačima Harley Davidsona koji su nakon pozitivnih dojmova otvorili vrata drugima. Ubrzo nakon njih stiže čak 4 tisuće vespaša iz cijeloga svijeta i to je manifestacija koju će biti teško nadmašiti, no cilj je ostvaren, jer zadovoljan gost se uvijek vraća - govori nam organizator novopokrenutog festivala, Mišo Jokić iz Vespa Kluba Dalmacije. Nakon svjetskih dana vespe ljudi su bili oduševljeni, jednostavo s Biogradom, s ponudom i onda smo odlučili da možemo to raditi svake godine.  

Organizator čvrsto vjeruje u uspjeh, mamac je kaže i naša lijepa obala što je strancima dobro poznato.

Dolazim iz Njemačke zajedno s mojom grupom vespaša, prvi put smo ovdje, no kao što vidite sve je lijepo i ugodno, od klime do mora ----

Mi dolazimo iz Austrije, za ovaj susret doznali smo od prijatelja, Hrvatsku smo već posjetili, vožnja Vespe je moj najdraži hobi, tu se družimo i zabavljamo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.