Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: A.K.A. Crescendo za Tonku Jerković

07.04.2017.

17:25

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Raspjevani zadarski studenti - a capella skupina Crescendo imali su svoj prvi veliki koncert.Jedinstvenim obradama domaćih i stranih hitova u novoj koncertnoj dvorani Kneževe palače oduševili su Zadrane. Koncertni prvijenac imao je i humanitarnu notu. Pomoći devetogodišnjoj djevojčici Tonki Jerković

Sasvim slučajno saznali su zadarski studenti za malenu Tonku koja boluje od rijetke bolesti zbog koje joj se sužavaju krvne žile. Djevojčica je dosad imala dva teška moždana udara. 

Šime Mračić: Njezina jedina želja je pjevati u školskom zboru tako da tu se nekako priča zaokružila i nismo propustili priliku.

 

Tonka je nažalost nepokretna i liječi se u klinici u Dubrovniku. Terapija će biti dugotrajna i skupa, i zato je zadarski Crescendo odlučio pomoći. 

Ulaznice su numerirane ali se ne naplaćuju već se samo rezerviraju i na ulazu se ostavlja koliko ko želi od dobrovoljnog priloga. Također postoji i žiro račun na koji se mogu uplatiti veće svote koje ne stanu u ovu malu kutijicu koju smo mi stavili. - objašnjava Lucija Grabovac.

Za Tonku je i u Zagrebu organiziran humanitarni koncert 'Tonka reci cvrčak'. Ovaj zadarski nazvan 'Tonka reci more' svojevrsni je nastavak. Nagrađivanim Crescendovcima pridužili su se i prijatelji, studentski trio Amaterapeuti.

Zanimanje Zadrana nadmašilo je sva njihova očekivanja, pa je umjesto planirane jedne, koncert s posebnom pričom održan dvije večeri za redom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.