Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Cvjetne gredice na zadarskoj rivi

21.04.2017.

11:46

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na dan Zadarske županije otvorena je i vrtna izložba "Cvijet Zadra". Ponovno je na jednome mjestu okupila sve cvjetne znalce, ali i ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti .

Ova manifestacija, koja na kreativan način slavi buđenje prirode, već treću godinu povezuje hortikulturu s gospodarstvom te bojama i mirisima najavljuje novu turističku sezonu. 

 

Zadarska riva i ove je godine odjevena u šareno cvjetno ruho. Dvadeset i dvije nove gredice s petnaest tisuća sadnica uredilo je sedamnaest izlagača. Na Cvijetu Zadra ove godine sudjeluju sva hrvatska komunalna poduzeća.

Nove, inovativne ideje u vrtnoj umjetnosti mogu predstaviti i na ovoj manifestaciji koja je već postala tradicionalna.

Lenko Ugrinić, direktor Nasada d.o.o., Zadar: To je ne samo hortikulturno događanje od velike važnosti za Zadar nego i turistička manifestacija. Uređenje jedne destinacije govori o uljuđenosti ljudi u tom prostoru a svi se razumiju u cvijeće, vole cvijeće, a turisti to znaju cijeniti.

 

U četiri dana Cvijet Zadra donosi stručna predavanja, brojne edukativne radionice za djecu, a kada bura oslabi, moći će se i na vožnju cvjetnim gajetama na latinsko idro. Svi koji posjete Zadar, cijelo će ljeto moći uživati u ovim jedinstvenim cvjetnim kreacijama.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.