Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Dani karijere na zadarskom Sveučilištu

07.04.2017.

17:11

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru traju drugi po redu "Dani karijera". Riječ je o manifestaciji organiziranoj na zadarskom Sveučilištu, a koji studentima i općenito mladima želi pomoći u pronalaženju posla .

Kako tražiti posao, kako ostvariti kontakt s budućim poslodavcem, kako saznati što poslodavci traže od zaposlenika - neki su od odgovora koje se nude. Usto donosi i pozitivne primjere uspješnih poslovnih ljudi.

 

Kako do posla nakon završenog studija? Teško pitanje zbog kojega je toliko mladih i obrazovanih već napustio Hrvatsku.

Tomislav Fain, vlasnik turističke agencije: Nije sve crno, može se, ali, naravno, treba puno, puno rada i odricanja!

 

Josipa Friščić, studentica: Optimistična sam, voljela bio ostati u Hrvatskoj, Dalmaciji, mladi se trebaju uključiti u ovakve stvari da vide da u Hrvatskoji ma mogućnosti za mlade.

  

 

 

Ne bude li išlo u Hrvatskoj, poslovnu sreću zadarski studenti namjeravaju potražiti u inozemstvu.

Činjenica jest da je sve više pesimističnoga tona, ali nadam se da će se to promijeniti. - ističe organizatorica, Ivona Brekalo. 

Dani karijera ili "Career Booster" dosad je održan u pet hrvatskih gradova. U njemu je sudjelovalo više od 1300 mladih koji još nisu izgubili nadu da će u Hrvatskoj, a ne Irskoj ili Njemačkoj ostvariti karijeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.