Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Forum obiteljskog smještaja u Zadru

24.03.2017.

16:32

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mali obiteljski iznajmljivači Zadarske županije sastali su se na regionalnome forumu. Razmijenili su iskustva i doznali novosti vezane uz poboljšanje poslovanja i podizanje kvalitete usluge .

 Obitelj Josipe Martinović iz Jasenica sedam je godina u obiteljskom smještaju. Ove godine dobitnici su oznake Welcome, koje županija dodjeljuje istaknutim iznajmljivačima. 

Josipa Martinović: Bitna je dobrodošlica, bitna je opremljenost, što nudiš. Mi smo prenamijenili u dvorištu obiteljski park, prenamijenili smo prostor za bicikliste.

 

Mali iznajmljivači čine 63 posto ukupnoga smještaja Zadarske županije. Riječ je o 26 300 objekata i njihov broj i dalje raste.

 

Imali smo strogi centar, kvartovski se širi, sad imamo i na periferiji grada savim uredne obiteljske iznajmljivače, a u ruralnom sektoru Ravnim Kotarima to je veliki boom, osobito u kućama s bazenom koje su najviša kategorija. - kaže Denis Ikić, direktor HGK Zadarske županije.

Denis Golem, potpredsjednik Zajednice obiteljskog turizma Zadarske županije: Privlače goste i bukiraju se prvi...Radi se o zatvorenom tipu objekata i gostima koji zapravo žive jedno obiteljsko druženje.

 

Najveće svjetske turističke destinacije sve se više okreću obiteljskom smještaju, jer upravo taj vid turizma pokazuje zemlju u pravome svjetlu i dopušta gostu potpunu slobodu.

 

Obiteljski smještaj, istaknuto je u Zadru, velika je snaga i ima potencijala za rast. Pokazuje da se isplati raditi u turizmu i na taj način zadržati mlade u njihovim sredinama

 

 


.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.