Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Gradski mali škver

11.05.2017.

09:31

Autor: Kristina Štrbac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Istezalište u Jazinama dobilo je nov, moderniji izgled. Time je završena treća faza radova u ovoj uvali. Do završetka je ostala još jedna. Inače, u županijskoj lučkoj upravi očekuju da će novoobnovljeno istezalište biti atraktivno i domaćima i turistima koji ga sada mogu razgledati šetajući obalom.

Vlasnici brodica u Jazinama i dalje imaju istezalište, iako su mnogi strahovali za njegovu budućnost. Uvala Jazine nakon rekonstrukcije postala je atraktivna šetnica s nekoliko ugostiteljskih objekata.

 

Šime Petrić, vlasnik brodice: Što se tiče samog istezanja puno lakše je, dosta čistije je i malo suvremenije sve to skupa napravljeno.

 

U modernizaciju je uloženo gotovo tri milijuna kuna. Mnogo je nove opreme.


Prije ova dizalica nije uopće postojala, spremište nije postojalo, kolica koja su potrebna da se doveze brod na ovo istezalište nije postojalo, tako da je županijska lučka uprava samo u ovu opremu koju vidite uložila preko 350 tisuća kuna. A planiramo još toga uložiti pogotovo u ogradni dio. - objašnjava Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar.


Inače, Upravno vijeće županijske lučke uprave propisalo je maksimalnu visinu tarifa. Primjerice, ležarina za brod do pet metara ovdje iznosi šesto kuna za sedam dana. Cijene će ostati iste i u slučaju da dođe koncesionar, što bi se u teoriji moglo dogoditi nakon što se ovo pomorsko dobro upiše u zemljišne knjige.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.