Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Gradski vijećnici o Maraska parku

17.03.2017.

19:47

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici zadarskoga Gradskog vijeća održali su vjerojatno poslijednju sjednicu u ovome sazivu. A sjednica je počela zahtjevom SDPa da se s dnevnog reda skine točka o usvajanu novih izmjena u Maraska parku ali i zahtjevom navijača Tornada.

Oni su naime svim vijećnicima poslali dopis s pitanjima o stanju u Košarkaškom klubu Zadar. Odgovore očekuju od gradonačenika. 

Oporba jedno, vladajući drugo. Kao da nisu bili zajedno kad su stanari Maraska parka iznosili svoje zahtjeve.

Trafostanica, zelene površine, parkirna mjesta, neki su od problema o kojima stanari žele razgovarati.

Prozivaju vas. Doći će vam sutra pred gradsku upravu. Što će cirkus ovom gradu?Investitora trebamo, a ti ljudi kažu sjednimo, dogovorimo se!!! - kazao je SDP-ov vijećnik Antun Novoselović.

A dogovor je da će stanari podnijeti i četvrti zahtjev za izmjene u projektu Maraska. Gradonačelnik se, kaže, već dogovorio s predstavnicima navijačke udruge Tornado: I usput odgovorio vijećniku Akcije mladih na pitanje odlazi li Boris Skroče s mjesta direkora KK Zadar. Odgovor: Da , odlazi.

A na pitanja koja je Tornado poslao svim vijećnicima, gradonačelnik odgovore nije imao, ali ih je obećao jer smatra da ga članovi udruge Tornado zaslužuju!

Komentirao je i ocjenu iznesenu na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti gradova, koja se održava u Opatiji, da je Zadar vrlo nesiguran grad.

Jedno je sigurno, Zadar je siguran grad, ne strši ni po čemu u odnosu na druge hrvatske gradove . Zadar je miran grad! - izjavio je Kalmeta.

Nekoliko puta aktualni gradonačelnik rekao je kako je ovo vjerojatno njegova posljednja sjednica Gradskog vijeća...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.