Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Iznajmljivači sa srcem

05.07.2017.

11:58

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo svaki privatni iznajmljivač u sezoni ima poneku 'rupu' od nekoliko dana kada nema gostiju. Za to vrijeme, dosjetili su se domaćini na našoj obali, bilo bi izvrsno besplatno ugostiti obitelji s djecom s posebnim potrebama. Osnovali su na društvenoj mreži grupu Iznajmljivači sa srcem.

U samo dva tjedna dana pridružilo im se više od 3400 članova. 

Otkad su iz Vukovara stigli u Starigrad Natalija i njezino četvero udomljene djece ne izlaze iz mora. Sedam dana ljetovanja - tomu se, kaže, ni u snu nije nadala.

U roku od dva sata našla se gospođa koja je ponudila apartman za nas svih. Ja mislila to ne postoji, neće biti od toga ništa. Oni došli čak po nas da ne bi mi presjedali. - kaže Natalia Medak iz Vukovara.


Došli su ujutro oko šest sati na Zadar 1 tamo sam ih dočekao. I dica odma trče, ljube a nikad me u životu nisu vidili - to je ona ustvari najveća nagrada u svemu tome.-ističe iznajmljivač sa srcem, Kristijan Fešta.

I zato Kristijan i Daliborka nisu ni trenutka dvojili pridužiti se grupi ili ne.

Zato što je to jedan mali detalj, napravimo malo a nekom je to puno. Zadovoljstvo da možeš nekog usrećit. - kaže Daliborka Fešta.

Usrećili su još jednu majku s dvoje djece iz okolice Zagreba.

Mi eto sve za sina što on ide na rehabilitaciju, to sve sami financiramo i ovo nam je idealno besplatno što jesmo i oni uživaju. Jako smo sretni i zahvalni. - priznaje Marina Dabović.

Ideja 'Iznajmljivača sa srcem' krenula je iz Postira na Braču. Munjevitom brzinom se proširila internetom. I našom obalom. Sve je više domaćina koji svoja vrata otvaraju roditeljima i djeci s posebnim potrebama. Roditeljima trenutak spokoja, njihovim mališanima osmijeh na lice cijela je 'filozofija' Iznajmljivača sa srcem. I zato su sigurni kako ova priča neće imati kraja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.