Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Koncert za Petru

25.05.2017.

10:38

Autor: Kristina Štrbac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Višnjiku je održan humanitarni koncert Pjesmom za Petru. Naime, teško oboljela 12 - godišnja djevojčica Petra Zrilić treba novac za liječenje u Njemačkoj koje roditelji ne mogu financirati. Dirnuti njezinom pričom, na koncertu su sinoć nastupili brojni hrvatski izvođači.

Djevojčici Petri Zrilić djetinjstvo je naglo prekinuto kada joj je prije šest godina dijagnosticiran neuroblastom nadbubrežne žlijezde. Od tada je primila više od 40 kemoterapija koje joj nisu pomogle. Nada joj je sada imunoterapija u Njemačkoj. Petrina obitelj ovih je dana u Zagrebu.

 

Procjenjuju da bi cijeli tretman stajao oko 125 tisuća eura, jer je samo za jednu terapiju potrebno izdvojiti oko 10 tisuća eura. Kada su čuli za Petrinu bolest, brojni su se hrvatski izvođači odazvali ovoj akciji.

Tomislav Bralić: Eto ja sam sluša priču roditelja od Petre i jednostavno čovik kad čuje tu priču...,ja uvik kažem triba pomoći kad možemo pomoći. Nama je najlakše zapivati, okupiti ljude, večeras sam vidija okupila se zadarska estrada eto nisam dugo vidija ovako zajedno da smo svi složni, uz pomoć našim prijatelja iz Splita, Šibenika.

 

 

 

Akcija se nastavlja i dalje, a tko god želi pomoći, novac može upaltiti na Petrin račun.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.