Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Ljubav plavog mjeseca

07.02.2017.

09:14

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska autorica Dinka Dušević predstavila je svoju prvu knjigu "Ljubav plavog mjeseca". Roman je to o ljubavi koji je autorica pisala i za vrijeme liječenja od karcinoma. Sredstva od prodaje idu Ligi za borbu protiv raka, za kupnju aparata za zračenje.

Još dok nije ni znala slova, Lara je baku nagovorila da počene pisati knjigu. Od male priče nastalo je roman na 300-tinjak stranica.

Super jer to je knjiga za mene, a puno ljudi nikada neće imati knjigu o njima. - kaže Lara Dušević.

No knjiga je namijenjena širokoj publici. Moderna je to bajka o ljubavi, štivo puno mašte. Nastala u vrlo teškim uvjetima. Mahom u bolnici, za vrijeme liječenja od karcinoma.

Pisala sam u bolnici to mije bilo veliko olakšanje jer sam mogla odlutati od bolesti, straha, trauma... prisjeća se Dinka Dušević. 

Glumica Sanja Zalović kaže kako je knjiga na jedan način Dinkino oružje, obol kojeg daje drugim bakama, ženama, osoblju u bolnici.

A upravo je sve njih uključila u sasvim posebnu promociju knjige. Cimerice iz bolničke sobe, medicinske sestre kao modele, naratore. Sredstva prikupljena prodajom knjige idu Ligi protiv raka, za kupnju aparata za zračenje. Kako bi se zadarski onkološki pacijenti napokon mogli liječiti u svome gradu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.