Hrvatski radio

Radio Zadar

Video: Najsportskija škola u Hrvatskoj

17.06.2015.

10:56

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska Osnovna škola Smiljevac pravi je rasadnik sportskih talenata. Već su dobili titulu najsportskije škole u Hrvatskoj!!

Primili su mladi sportaši darove u svojoj matičnoj školi za odličan uspjeh na državnom prvenstvu. Nakon toga, kao pravi sportaši, strpljivo su odgovarali na novinarska pitanja na organiziranoj presici za novinare.

Edmund Bralić je imao neobičan sportski put. Najprije je plivao, a zatim se dogodilo natjecanje iz atletike. U 6. razredu bilo je to neko natjecanje iz atletike i htio sam probati i to što sam probao prominilo mi je sve, kaže Edmund. 
Zato je i ostao je u atletici. Na 100 metara trči nešto više od 12 sekundi.

Njegov školski kolega Lovre Višić je, primjerice, pravi košarkaš. Ali i atletičar. To znači veliki uspjeh za cijelu školu i za mene, zato što smo se puno trudili, puno trenirali i isplatilo se na kraju, kaže Lovre. 

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Smiljevac Lucijan Ćuković ističe da košarkaši koji su ove godine bili 3. na državnom natjecanju bili selektirani još kao petaši i šestaši. Tako da oni imaju i kontinuitet i ovogodišnje državno prvenstvo je nagrada za taj njihov rad, navodi prof. Ćuković. 

Ima i djevojaka u ovoj priči. Ema Bacalja paralelno trenira suvremeni ples i atletiku. Ostane joj i vremena za Facebook. Volim i jedno i drugo. tako da ne mogu odlučiti što mi je draže, otkriva nam Ema.  

Smiljevac je škola s dugogodišnjom sportskom tradicijom, iza koje stoji golem i predan rad cijelog sustava, naglašava profesorica tjelesnoga Darinka KotlarPa vjerujem da ništa nije slučajno, tako ni ovi rezultati, oni su plod dugotrajnog rada, iskustva, suradnje cijele škole, podrške cijele škole, ističe prof. Kotlar.

U video-prilogu pogledajte malo bolje ta dječja lica lica. Neka od njih ćete sigurno viđati i na najvišoj sportskoj razini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.