Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Otvorena obnovljena sportska igrališta na Višnjiku

15.05.2017.

11:19

Autor: Kristina Štrbac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski ljubitelji sporta, osobito atletskih disciplina, s nestrpljenjem su dočekali današnji dan. Nakon obnove, otvorena su vanjska sportska igrališta Športskog centra Višnjik. Zadar je napokon dobio obnovljenu atletsku stazu koja zadovoljava sve međunarodne standarde.

Staza na kojoj su desetljećima trenirali brojni zadarski sportaši i rekreativci, u novom je ruhu zasjala u punom sjaju. Prva su na njoj potrčala djeca iz vrtića. Natjecala su se u nekoliko disciplina, a upravo je Olimpijskim festivalom dječjih vrtića počela nova era ovih igrališta.

 

Slobodan Mijolović, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije: S obzirom da je Grad Zadar grad atletike duge tradicije, samo renoviranje, obnova atletske staze doprinijet će i popularizaciji atletike i razvoju naravno rezultata. I možemo reći grad Zadar sada postaje pravi Olimpijski centar, atletska staza je bila točka na i na ovaj prekrasni veliki kompleks.

 


Radovi su stajali oko tri i pol milijuna kuna, a za ljubitelje sporta najvažnija promjena je staza s novom podlogom.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.