Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Pobjeda protiv sustava

16.03.2017.

15:16

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvije godine nije plaćao parkiranje u centru Zadra, a uz pomoć odvjetnika dokazao je da tvrtka koja je naplaćivala parkiranje, to nije činila u skladu sa zakonom. 69-godišnji Ante Božić dokazao je da sustav naplate ima mnogo propusta.

No, ne pokušavajte ne plaćati parking jer su od 2015. za sporne dijelove ishodovane dozvole MUP-a. Gospodin Božić, pak, najavljuje još jednu pravnu bitku.

Sve donedavno Ante Božić bio je dužan šezdeset tisuća kuna. Nije platio gotovo sedamsto parkirnih kazni. No, sud je odlučio da nije kriv. Presuda je pravomoćna jer gradska tvrtka koja naplaćuje parkiranje nije to radila u skladu sa zakonom. Propust su ispravili tek prije dvije godine. 

  

Nisu imali papir suglasnosti od MUP-a. - objašnjava Ante Božić.

 

 

 

 

 2011. na gradskom vijeću je donesena odluka o naplati parkinga. Dogodio se previd, nije bilo suglasnosti MUP.a - kaže zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

 

 

 

 

U gradskoj tvrtki za naplatu parkiranja ne osporavaju da je Ante dobio ovu bitku zbog previda. Ali, ističu kako su drugi presude izgubili.

No, petnaest Zadrana ima slične ili iste presude kao Ante.

Ante, nakon što je upozorio na propuste, i dalje ne plaća parkiranje. Naime, tvrdi da postoji propust i u naplaćivanju parkiranja na pomorskog dobru.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.