Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Poslije 46 godina deložirana Nada

18.04.2017.

19:15

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve manje novca u džepovima građana znači i manje plaćenih računa. Zadranka Nada Bosnić nije plaćala stanarinu pa je zbog toga deložirana iz državnog stana .

Stan je u vlasništvu Hrvatskog Zavoda za mirovinsko osiguranje iz kojeg do početka emisije nismo dobili odgovor na pitanje postoji li način da se Nadi Bosnić, kao zaštićenom najmoprimcu, osigura nekakav drugi smještaj.

 

Malo stvari je sve što ima Nada Bosnić. Nakon četrdeset i šest godina ona više ne stanuje na svojoj zadarskoj adresi. Stan je u vlasništvu države.

Ja tu živim punih 46 godina, nisam mogla kupiti stan jer sam bila socijalni slučaj, umrla mi je mama 1993. i ja nisam mogla plaćati najamninu. - kazala nam je Nada Bosnić.

Ne spori Nada - dugove, a neke je i naslijedila kao i stan u Zagrebu.

Od pokojnog supruga sam naslijedila stan, ali on nije za stanovanje. Nemam nužne uvjete, nemam sanitarni čvor i zidovi su pljesnivi. Definitivno nije za korištenje.

Ne zna si sama gdje će provesti noć. Na deložacije izlazi ekipa iz Živog Zida koja je ostala uz Nadu.

Nisu rijetke, ali u zadnjih par godina bilo ih je desetak, a mi na svaku izlazimo jer se krši Ustav. - objašnjava Jasminka Adžić Sikirić iz Živog zida.

Za Nadu malo je ostalo nade. Posao kaže nije vidjela 26 godina, a još nije napunila uvjete za starosnu mirovinu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.