Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Sajam poslova u Zadru

22.04.2017.

11:56

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je održan Sajam poslova. Cilj je na jednome mjestu okupiti one koji traže i one koji nude posao. Ponuda je ove godine na zadarskom području, čini se, nadmašila potražnju .

Maja od rujna traži posao vezan uz agronomiju. Na zadarskom sajmu poslova predala je molbu.

Poziv sad ćemo vidjeti, nadam se uvijek šaljem, ako ne bar sezonski pa ćemo ove jeseni opet.

Tvrtka kojoj se javila u potrazi je za radnicima. 

Tražimo intenzivno i imamo preblema u nalaženju. Ne znam što bih rekao, jednostavno ljudi koji se prijave ne budu adekvatni ili uopće ne dođu na razgovor za posao. Sada tražimo pet novih ljudi. - kaže Mateo Dellorco.

Žale se i ostali. 53 poslodavca koja su se predstavila u Zadru kažu - nikad prazniji štandovi, nikad manje molbi i životopisa.

Dino Martinović, agencija za zapošljavanje: Očekivali smo malo veći odaziv tu u Zadru. U Zagrebu i Kninu je bilo više ljudi.


Željko Jerolimov, poslodavac: Radnika u ugostiteljstvu nema u cijeloj Hrvatskoj. Ne postoji ih, na nivou države se ništa ne radi.S time će pasti kvaliteta u ugostiteljstvu i u turizmu što je jako loše.

 

 

Je li slab odziv na Sajmu poslova dobar ili loš znak? Jedni tvrde - nije dobro. Mladi napuštaju zemlju i nitko ne reagira. Drugi pak kažu kako je većina u ovo doba godine već pronašla najtraženije sezonske poslove.

 

 

Sad je već 21. kada mogu reći da je malo kasno ali eto tako se poklopilo . Dobar dio naših nezaposlenih koji su trenutno na Zavodu ovih dana će ići raditi. - objašnjava Sandra Vukić, ravnateljica zadarskog Zavoda za zapošljavanje.

 

 

 

Iz zadarskog Zavoda potvrđuju trend pada nezaposlenih. U posljednje tri godine u ljetnim mjesecima i do 15 posto. Poslovi u turizmu i ugostiteljstvu i dalje su najtraženiji.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.