Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: SDP o mjesnim odborima

08.02.2017.

08:30

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mjesni odbori - žile kucavice ili fikusi?? Tako su zadarski esdepeovci nazvali konfereciju za novinare na kojoj su, nezadovoljni, poručili kako je nužno redefinirati ulogu mjesnih odbora radi bolje kvalitete života građana.

U proračunu grada Zadra za 2015, za mjesne odbore osigurano je 50 tisuća kuna koje im, kako tvrde SDP-ovci nikada nisu isplaćene. Primjera radi, Grad Rijeka svojim mjesnim odborima, a ima ih manje nego Zadar, iste je godine isplatio više od 2 i pol milijuna kuna.

Čini mi se da gradonačelniku i vladajućima u gradskom vijeću nije stalo do razvoja MO, smajujući manevarsku mogućnost MO žele smanjiti angažiranost sugrađana u MO. - optužuje Goran Perović, iz mjesnog odbora Ploča. 

Upozoravaju članovi zadarskog SDPa kako ne postoji direktna suradnja između gradske uprave i mjesnih odbora. Problemi pojedinih kvartova, odnosno odbora riješe se jedino ako imaju sreće i svog čovjeka u gradskom vijeću. Govori to Erol Gaši iz vlastita iskustva. Kaže, u Novom Bokanjcu dosta je toga riješeno. Osim osnovne škole.

Kako je moguće da nemamo novca za izgradnju osnovne škole ,a imamo raznim rebalansima proračuna novce za dodatno davanje KK Zadar koji tone u stečaj. - pita se Erol Gaši.

Anita Milivojević s Brodarice upozorila je ,među ostalim, na brojne prometne probleme u svojoj četvrti, kao i na nesigurna dječja igrališta.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.