Hrvatski radio

Radio Zadar

17:32 / 24.03.2017.

Autor: Jelena Tomac

VIDEO: Talijanski letači nad Zadrom

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akrobatska skupina talijanskoga ratnog zrakoplovstva najveća i jedna od najpoznatijih u svijetu, izvela je trenažne letove iznad Zadra. Time je zaokružen program obilježavanja 25. obljetnice osnutka 93. zrakoplovne baze Zemunik.

Spektakularni prizori na nebu iznad Zadra. Nastup ponajboljih svjetskih akrobatskih pilota prvi put gledale su njihove sunarodnjakinje, i to sa zadarske rive. 

Mirco Caffelli, zapovjednik Frecce Tricolori: Toliko smo zapravo blizu, Italija, ali ovo je prvi put da smo ovdje. Bit će vrlo dobro za nas što vježbamo ovdje. Prvi put vidim Zadar i veoma je lijep, sličan nekim talijanskim gradovima, podsjeća i na Veneciju, jako, jako je lijep.

 

Talijanska akrobatska grupa poznata je po točkama s čak deset zrakoplova u formaciji.

U Zadar su stigli sa devet zrakoplova, a trening je odradilo njih sedam. Priliku letjeti u dva talijanska mlažnjaka imala su i dva pilota Krila Oluje.

Frecce Tricolori spektakularne vratolomije izvode već 57 godina. Za sobom ostavljaju dimne tragove na nebu, koji u pamćenju teško blijede.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.