Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Tulove Grede i cikloturizam

06.07.2017.

11:09

Autor: Edi Škovrlj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tulove grede,jedna od najimpresivnijih lokacija na Velebitu, ugostile su bicikliste iz Amerike, Australije Velike Britanije i Švicarske. Sve to kako bi se popularizirao cikloturizam. Hrvatska se sve više okreće toj vrlo unosnoj turističkoj grani. Biciklisti troše 50 do 100% više nego ostali turisti.

Prvo džipovima do Tulovih greda. Carskom cestom Franje Josipa izgrađenom prije 185 godina.

Ne samo da je cesta kao cesta odlična za biciklizam nego se nalazi u najatraktivnijem dijelu Velebita u dužini od 30 kilometara. - kaže Majo Marasović.

 

No, slatke muke tek su uslijedile kad su sjeli na bicikle.

Točno je podne, 30 Celzijevih stupnjeva na 1000 metara nadmorske visine, ovo nije za nas Dalmatince, ali je za 60 milijuna Europljana koji u ovom uživaju, cikloturizmu.

Velebitska "Majstorska cesta" svakako je perjanica i jedna od najzahtjevnijih ruta. Pravi je to biciklistički magnet s obzirom na to da je na popisu deset najatraktivnijih cesta svijeta.

Projekt Zadar Bike Magic nudi 96 biciklističkih ruta u dužini od 3000 kilometara. Zadar Bike Magic potpuno je osmišljen turistički projekt koji nudi gostima novu vrijednost, a od kojeg se i mnogo očekuje. Zadovoljni gosti i pune blagajne, ono je što se među ostalim od turizma i očekuje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.