Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: U akciji HGSS-a na Paklenici spašen teško ozlijeđeni Poljak

08.06.2015.

13:59

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva je sata trajala današnja intervencija zadarske Gorske službe spašavanja u akciji spašavanja teško stradalog Poljaka u Nacionalnom parku "Paklenica" koji se ozlijedio pri padu s Anića kuka. U akciji spašavanja sudjelovalo je 9 članova Stanice Zadar i 1 član Stanice Varaždin HGSS-a.

Akcija spašavanja teško ozlijeđenog penjača uspješno je završena u 11.15 sati kada je nakon što su sanirane ozljede, predan na daljnju medicinsku skrb djelatnicima HMP u 11.15. koji su čekali u kanjonu Paklenice. Sudjelovalo 9 članova Stanice Zadar i jedan član Stanice Varaždin, priopćili su iz HGSS-a.

Sve je započelo jutrošnjim pozivom oko 8 sati iz Centra 112 o unesrećenom penjaču u NP Paklenica u stijeni Anića kuka.

Poljski državljanin, penjač, rođen 1976. godine, pao je u drugoj dužini 300 metara visokog smjera "D. Brahm" u NP Paklenica te pritom zadobio teške tjelesne ozljede lijeve ruke i ramena, desne noge, nagnječenje prsnog koša uz obilno krvarenje iz lijevog ramena te stanje šoka. Spašavatelji su brzo stigli do unesrećenog penjača te sanirali ozljede i spustili ga koristeći UT nosila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.