Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Zadarski kandidati za gradonačelnika

09.03.2017.

14:44

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri zadarske stranke HDZ, SDP i HSLS istaknuli su svoje kandidate za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju. Ostali, čini se, još kalkuliraju. Zato spomenuta trojka samouvjereno kreće u borbu. I svi su uvjereni da znaju pobjednika.

Već je stara vijest da Božidar Kalmeta, aktualni zadarski gradonačelnik, odlazi u političku mirovinu.

Ja sam tu odluku donio. Praktički SDP i svi njihovi sateliti bi svoju kampanju gradili na napadima na mene ...ja bi bio glavna tema izbora. - kaže zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

 

Zamijenit bi ga trebao ginekolog, doktor Branko Dukić. Rukovoditelj Odjela za ginkologiju više od 13 godina, predsjednik zadarske Lige protiv raka.

Ja dolazim iz stranke koja ima kontinuitet i koja će nastaviti kontinuitet razvoja grada Zadra kako smo palnirali dugi niz godina jer projekti se rade za duži period. - objašnjava Branko Dukić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra.

Čak 27 godina traje taj kontinuitet. Toliko je HDZ na vlasti u Zadru.

Uvijek se grad vodio na isti ili sličan način. Mi to želimo promijeniti , nastaviti one projekte koji su dobri ali više ulagati u ljude i kvalitetu života svakog građanina. - ističe Sabina Glasovac, kandidatkinja SDP-a, za gradonačelnicu Zadra.

Interesi građana u fokusu su i HSLS-ova kandidata. Novo ime na zadarskoj političkoj sceni priznaje da političkog iskustva nema, ali je zato njegova želja za promjenama velika!

Ljudima u Zadru smetaju male sitnice, naprimjer prometne gužve, nedostatak vezova...počeli bi s malim projektima ne bi išli u megalomenske projekte. Znači ono što je za građane Zadra najbolje, da se to prvo riješi pa onda dalje. - kaže Nino Dellavia, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Zadra.

Do loklanih je izbora malo više od dva mjeseca. Dovoljno da svaki od kandidata pronađe put do svog birača.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.