Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Zadarski plivači još jednom uspješni

21.03.2017.

15:39

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plivački klub Zadar proteklog je vikenda bio domaćin otvorenog regionalnog prvenstva za osobe s invaliditetom. Bazen na Višnjiku ugostio je stotinjak plivača iz cijele Hrvatske te Slovenije .

Plivanje se naporno trenira. Ulaže se mnogo rada i truda pa je svaki uspjeh na ovakvim natjecanjima velika radost.

Može se, može, ali sporije ide, a kad nešto uspije onda je to ona radost toliko veća - kaže Katarina Praznik iz PK "Velenje".

Ja bi zapravo rekla da nema razlike jer bio ti sportaš s invaliditetom ili bez ja mislim da trebaš ulagat jednako truda, obavljat jednako treninga - ističe Paula Novina iz PK "Natator". 

Na Višnjiku su nastupili hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja, u 12 disciplina i 16 kategorija.

Razlikuju se po fizičkim i intelektualnim oštećenjima. Od lani što smo uveli po prvi put baš na našem natjecanju odvojili smo kategoriju plivača s down sindromom. - objašnjava Josipa Nekić iz PK "Zadar".

Plivački klub Zadar predstavljali su Lucija Mijolović i Mario Mrčela.

Kad sam bio 21 imao sam saobraćajnu nesreću, slomljenu nogu i počeo sam to trenirat. To mi pomaže, ja svaki dan zapravo treniram. - ističe Mario Mrčela iz PK "Zadar".

Uz Luciju i Maria, koji su i ovoga puta ostvarili izvrsne rezultate, u Plivačkom klubu Zadar trenira još dvadesetak osoba s invaliditetom te se kontinuirano radi na promicanju plivanja i sporta osoba s invaliditetom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.