Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Zadrani za Anđelu

08.02.2017.

08:12

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarnim koncertom 'Anđeli za Anđelu' Zadrani su se ujedinili u prikupljanju pomoći za liječenje Anđele Piplović. Dvadesetogodišnja Zadranka boluje od Rettova sindroma - genskog poremećaja koji prate epilepsija, cerebralna paraliza, autizam i druge moždane bolesti.

Život joj je ugrožen i može joj se pomoći u klinici u Nizozemskoj. 

Do posljednjega mjesta ispunivši zadarsko kazalište Zadrani su još jednom pokazali svoje veliko srce. Kucalo je za Anđelu, djevojku koja sa svojih 20 godina teži svega 28 kilograma i ne može živjeti bez cjelodnevne brige roditelja.

Trenutno postoji 7 ljekova koji su u različitim fazama testiranja za simptome Retta i postoje dvije genske terapije koje bi u potpunosti pomogle njima da ozdrave - objašnjava Anđelina majka, Žana Piplović.

Anđelin otac, Pero Piplović ističe kako je potrebna jedna dobra detekcija i terapija koja će njegovom djetetu omogućiti kvaliteteniji život a samim time i mogućnost da bude u prilici kada ovi ljekovi dođu u upotrebu.

 

HZZO već je odobrio sredstva za 21 dan liječenja. Potrebno je još prikupiti novac za sanitetski prijevoz zrakoplovom jer Anđela nije u stanju putovati redovitom linijom s presjedanjima, za troškove boravka te eventualnog produljenja liječenja.

Pjevač Alan Hržica objašnjava kako je ovakav koncert duhovne glazbe organiziran prvi put na ovaj način, a pjevače je okupila mala Anđela.

15 dana sve skupa, papirologija je jako komplicirana, ali to smo s Božjom pomoći. Roditelji Anđelini su u vjeri i to nas je povezalo i ne može se reći ne mogu tu ništa učiniti. - kaže predsjednica Udruge medicinskih sestara Melhiora Biošić.

Možemo pomoći svi - pozivom na humanitarni telefonski broj ili uplatom na račun i omogućiti Anđeli i njezinim roditeljima koji se 20 godina hrabro nose s ovom bolešću, kvalitetniji i bolji život.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.