Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Zbog bure i snijega vozači kamiona noć proveli na cesti

18.01.2017.

08:54

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog orkanskoga vjetra i snježnih zapuha, za teretna vozila od jučer nije bilo prohodnih cesta iz Dalmacije u smjeru unutrašnjosti i obratno. Vozači su bili prisiljeni zaustaviti vozila na parkiralištima i odmorištima uz cestu.

Hladnu noć vozači su proveli na odmorištu poviše Obrovca. Od jutra se griju uz kamin i toplo piće u obližnjoj gostionici.

Krenuli smo od Crne Gore prema Zagrebu, ovdje smo od jučer već 24 sata i čekamo do daljnjeg. Kako ste proveli noć? Dobro, u kabini, kako može biti, u kafanu i kabini i to je to. Grijete se ? Grijemo se, družimo se, pijemo fino i čekamo. - kaže vozač Gido Đurović.

Veselo, ništa, odmaramo, čekamo da pođemo i to je to. Gdje ste spavali? U kabini u kamionu. Jel bilo hladno? Nije, nije, sve pet. - govori Marjan Bodri.

Oni koji su se jučer pokušali probiti, požalili su. Poput Nikole Jurića:

Užas je bio i nije se moglo dalje, snijeg, jedva sam tu došao i stao sam. Hladno je, grijanje je u kamionu do maksimuma, vjetar puše, teško je, ne može se ni spavati, kabina se užasno ljulja, katastrofa. 

Policija preusmjerava promet na alternativne pravce. Odmorišta su puna zaustavljenih teretnih vozila.

Od jučer sam tu, negdje od 13 sati, a do kad ćemo bit to ćemo vidjet. - kaže Darko Turčić.

Prema svemu sudeći, čeka ih još jedna noć uz cestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.