Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Zlatna generacija

12.07.2017.

15:40

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Upoznali su se prije više od pola stoljeća, i sve do danas su prijatelji ili poslovno surađuju. Generacija zadarskih maturanata iz 1965. predstavila je svoju monografiju, i podsjetila sve - koliko je važno biti - dobar učenik, a još više prijatelj.

Davno su maturirali, ali su još uvijek najbolji prijatelji. Zadarski maturanti, odavno više nisu učenici, ali se sastaju baš kao i u školskim danima.

Naša generacija je zlatna, ne da se sastajemo nego se družimo i surađujemo i međusobno pomažemo. - kaže nam Maja Obad.

 

Kao i prije pola stoljeća, ne propuštaju druženja:

Poslije pola stoljeća naći se s ekipom s kojom si proveo najbolje dane je nešto najbolje što se može dogoditi. Jeste imali simpatiju? Nije ovdje, ali sam je imala. - priznaje nam Milka Knežević.

Od srednjoškolskih ljubavi do uspješnih poslovnih ljudi, sve je vidjela nekadašnja profesorica geografije.

Bašića se sjećam, a Labaru nisam predavala, ali ono čega se sjećam je kod svh svojih đaka je da sam ostavila male skromne, nekad i seljačiće, a dočekala me gospoda na visokom nivou. - prisjeća se Gordana Vojvodić.

Druženje nastavljaju i nakon prezentacije monografije, a dokazali su da godine za njih su samo broj na koji se ne obaziru previše.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.