Hrvatski radio

Radio Zadar

Vijećnica Frank o Vratima Zadra: "Građane se mora pitati i pitat će ih se!"

18.02.2022.

11:16

Autor: Filip Matijević

Adela Frank o gradskim projektima

Adela Frank o gradskim projektima

Foto: Dino Stanin / PIxsell

U emisiji U objektivu gostovala je gradska vijećnica s liste Enija Meštrovića, Adela Frank. Najavila je detaljno praćenje projekta Vrata Zadra, a prema njezinim najavama, očekuje nas i detaljna razrada turističke vizije grada Zadra. Za političkim stolom razgovarat će se opsežno i o Prostornom planu uređenja grada Zadra.

Sve češće se u zadarskoj javnosti ponovno spominje projekt Vrata Zadra. Ideja arhitekta Nikole Bašića koja predviđa preoblikovanje poteza od uvale Jazine do Kolovara u ekskluzivan prostor najviše, očekivano, komentiraju politički akteri. Adela Frank, vijećnica liste Enija Meštrovića čije su ruke presudne u Gradskom vijeću, najavljuje transparentnost u svakom korak ovog projekta: 

Građane se mora pitati i pitat će ih se! Ali ne u zadnjoj fazi, nego u svakoj fazi. Nacrt kakav je sada... vizualno.. mislim da bi ga trebalo prilagoditi da prati autohtonost grada jer je premoderan dizajnom. Jedino od čega građani mogu profitirati, odnosno što mogu koristiti, je sadržaj javne garaže. Ali ako je to jedina pogodnost, nisam baš sigurna da je za samo stanovništvo profitabilno.

gradska vijećnica Adela Frank

Izvjesno je da nas na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća očekuje početak pregovora o smjeru u kojem će se turizam u Zadru dalje kretati. I to već od ove sezone, najavljuje vijećnica Frank:

Glavno pitanje je što trenutna izvršna vlast želi napraviti od Poluotoka. Nakon što odgovore na ključno pitanje, može se ići u okupljanje svih OPG-ovaca, obrtnika, poduzetnika i svih zainteresiranih koji žele oplemeniti duh Poluotoka. Poticati autohtone proizvode, poticati izvorni oblik, jer to je ono što naši gosti traže.

gradska vijećnica Adela Frank

Lista Enija Meštrovića vrlo je nezadovoljna trenutačnim stanjem infrastrukture u gradu:

Radovi su gdjegod se okreneš u tijeku. Ali zato jedva čekam najavljene izmjene i dopune Prostornog plana grada Zadra. Već sam najavila pročelniku Kasapu kako će mi to postati nova Biblija.

gradska vijećnica Adela Frank

Zaključila je gradska vijećnica Adela Frank.

Adela Frank

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.