Hrvatski radio

Radio Zadar

Vijećnici Akcije mladih za raspravu o stanju u KK Zadar

28.01.2016.

09:44

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću traže raspravu o financijskom stanju u KK Zadar. Podsjećaju kako je na sjednici Gradskog vijeća koja je na temu stanja u klubu održana u travnju prošle godine odlučeno da se dva puta godišnje podnosi izvješće, a ta se odluka ne poštuje.

Tada je bilo dogovoreno i da se vijećnike izvješćuje i o tijeku procesa traženja privatnog partnera dodaje se u priopćenju Akcije mladih. Prenosimo ga u cijelosti : 

Na tematskoj sjednici GV o KK Zadar  održanoj 20.04.2015 godine donijeli smo zaključke da nam se dva puta godišnje podnosi izvješće o radu i financijsko izvješće te da nas se izvješćuje o tijeku procesa traženja privatnog partnera no to se ne poštuje.
U 2015 godini iz gradskog proračuna KK Zadar je umjesto 4 000 000 kuna uplačeno 8 500 000 milijuna kuna odnosno 112,5% više od predviđenog. 
Proračun KK Zadar u 2015 godini je probijen okvirno za 50-70% ( točan podatak ćemo znati nakon što dobijemo financijsko izvješće ). Zašto je došlo do toga do dana današnjeg nitko nije našao za shodno da pojasni niti nama vijećnicima niti javnosti.  
Iz medija smo doznali da je Dogus grupa odustala od KK Zadar. Što, kako i zašto također nam nije objašnjeno a nismo upućeni ni da li ima još itko zainteresiranih za partnerstvo i u kojoj fazi je cijeli proces.

Još jednom podsjećamo da je Gradsko vijeće najviše demokratsko tijelo loklane samouprave te da nas se mora izvještavati i informirati o svim relevantnim podacima vezanim uz KK Zadar pogotovo u ovako složenoj situaciji. Ne smiju se više događati situacije da klub ne isplaćuje plaće i bude u blokadi mjesecima a da vijećnici o tome pojma nemaju. Sve što se događa u klubu mora biti razvidno i transparentno. Lov u mutnom nas je i doveo tu gdje jesmo. Stoga tražimo da se rasprava o KK Zadar hitno uvrsti na dnevni red sjednice Gradskog vijeća te da nas se detaljno upozna sa trenutačnom situacijom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.