Hrvatski radio

Radio Zadar

Vijećnici SDP-a napustili skupštinu

10.07.2015.

12:28

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razina komunikacije današnje sjednice Županijske skupštine bila je prestrašna, izjavila je SDP-ova vijećnica i dopredsjednica Skupštine Renata Sabljar Dračevac prije nego je pozvala SDP-ovce da napuste sjednicu.

Vijećnica Sabljar Dračevac:            

               I sad gospodine predsjedniče Lončar, moram reći da ste dozvolili političke komentare u pitanjima. Mislim da to više doista nema smisla. Iz tog razloga pozivam vijećnike, sve vijećnike koji se osjećaju da su oporba, da napuste sjednicu.

Iako Sabljar Dračevac nije konkretno objasnila razlog napuštanja sjednice za pretpostaviti je da je oporbenim vijećnicima najviše zasmetala izjava HDZ-ova vijećnika Jose Nekića koji je komentirajući problem iseljavanja iz Hrvatske rekao:

            Jer razmjeri tog iseljavanja su bili u doba peronospore, u doba druga Tita i evo sada u doba ovog predsjednika Vlade. Usporediti ga s peronosporom bi bilo nedolično, a usporediti ga s drugom Titom bi bilo dolično. Mislim da bi on bio ponosan na to ali ne smije biti ponosan na činjenicu da je više od 100 tisuća Hrvata otišlo iz Hrvatske, izjavio je Joso Nekić.

Sjednicu su napustili i vijećnici Akcije mladih. Skupština je unatoč tome imala kvorum pa su vijećnici uspjeli rasapraviti i usvojiti 40- tak točaka dnevnog reda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.