Hrvatski radio

Radio Zadar

Vijećnik Gaši: Ako se outsourcingom pokrivaju bolovanja onda imamo problem

11.04.2018.

14:57

Autor: Filip Buzov

Vijećnik Gaši: Ako se outsourcingom pokrivaju bolovanja onda imamo problem

Vijećnik Gaši: Ako se outsourcingom pokrivaju bolovanja onda imamo problem

Foto: - / -

SDP-ova vijećnika Erola Gašija zanimalo je koliko se u gradskim poduzećima koriste usluge outsourcinga. Odgovor je kaže dobio od svih direktora, s tim da mu je direktor Vodovoda odgovorio da outsourcing nisu koristili - što god to značilo.

Zbog toga je kaže, vijećnik Gaši pronašao hrvatsku riječ za tu tuđicu - Izdvajanje - te ponovo traži da mu se iz Vodovoda odgovori.

Gaši je otkrio i kako ga je uvelike iznenadilo izvješće direktora ŠRC-a Višnjik da se ta usluga koristi jer se dio zaposlenika uvijek nalazi na bolovanju. Kako objašnjavate da se tako troši proračun grada - upitao je zadarskog gradonačelnika. Iz izvješća je kaže doznao i kako ŠRC Višnjik zapošljava 53 djelatnika. 

Pa ako zbog nedolaska 20 posto djelatnika na posao svakodnevno, što ovi podaci pokazuju, je taj isti športski centar dužan angažirati sedam djelatnika od određene tvrtke i potrošiti milijun i 134 tisuće kuna za razno razne outsouricinge, znači proračunski novac da bi športski centar radio, normalno onda mi imamo problem - kazao je vijećnik E.Gaši. 

Jesam liječnik, ali da sad idem na Višnjik pratiti tko je na bolovanju ..., postoje službe koje to rade, ako postoje sumnje tu su inspekcije, taj dio posla svi znaju - odgovorio je gradonačelnik B.Dukić. 

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.