Hrvatski radio

Radio Zadar

Vijećnik Zubčić na temu "Izvješća javnih ustanova"

29.07.2021.

12:47

Autor: Anita Perica

foto: HRT Radio Zadar

foto: HRT Radio Zadar

Foto: - / -

Ukoliko mi u nekom razumnom vremenu na moje pitanje na Aktualnom satu Branko Kutija ravnatelj Županijske uprave za ceste ne odgovori ja ću biti primoran reagirati institucionalno odnosno vjerojatno podnijeti kaznenu prijavu iz razloga što su financijska izvješća lažirana - kazao je uz ostalo Zubčić.

SDP-ov županijski vijećnik Jure Zupčić danas se na konferenciji za novinare kratko osvrnuo na rad dviju javnih ustanova u županiji – zadarsku Opću bolnicu i Županijsku upravu za ceste prozvavši pri tom njihove ravnatelje zbog sumnji da su radili protuzakonito odnosno da su im izvješća o radu lažirana. Vijećnik Zupčić pri tom navodi kako u financijskom izvješću HDZ-a nema troška snimanja predizbornog spota u bolnici iako, prema ponudi koja je Zupčiću dostavljena, sat vremena stoji 125 kuna s PDV-om. 

       Što ostavlja dvije mogućnosti - ili je HDZ lažirao financijsko izvješće ili je Željko Čulina kao ravnatelj javne ustanove dodijelio protuzakonito besplatno korištenje Opće bolnice Zadar – zaključuje vijećnik Zubčić.

       Ukoliko mi u nekom razumnom vremenu na moje pitanje na Aktualnom satu Branko Kutija ravnatelj Županijske uprave za ceste ne odgovori ja ću biti primoran reagirati institucionalno odnosno vjerojatno podnijeti kaznenu prijavu iz razloga što su financijska izvješća lažirana. Ja postavljam pitanje kako je moguće u 30 dana imati 90 dana dežurstava za otočno područje, kako je moguće u 46 dana imati 90 dana dežurstava – rekao je uz ostalo vijećnik Zubčić.

 

tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.