Hrvatski radio

Radio Zadar

Violinski koncert tradicionalne irske, škotske i skandinavske glazbe

15.04.2016.

08:24

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorištu Šahovskog kluba „Caspero" danas će se održati violinski koncert tradicionalne irske, škotske i skandinavske glazbe. Uživanje u tradicionalnoj glazbi izvođenoj na violini, posjetitelji će moći upotpuniti degustacijom zadarskog craft piva. Početak je u 17 i 30.

U dvorištu Šahovskog kluba „Caspero" danas će se održati violinski koncert tradicionalne irske, škotske i skandinavske glazbe. Glazbeni dvojac iz Italije i Škotske predstavit će nam svoju ljubav prema violini i tradicionalnoj glazbi različitih zemalja. 

 

David Lombardi potječe iz talijanske glazbene obitelji. Diplomirao je violinu i violu na glazbenoj akademiji „A. Vivaldi“ u Alessandriji, irsku glazbu na “Irish World Academy of Music and Dance” na Sveučilištu Limerick (IRL) i svjetsku glazbu na “Royal College of Music” u Stockholmu (SWE). Sudjelovao je na turnejama diljem Europe i Azije u sklopu različitih projekata narodne i svjetske glazbe, kao i sa renomiranim irskim plesnim showom „Riverdance“ kao vodeći violinist. Iznimno je tražen kao session glazbenik i učitelj, a član je i internacionalnog projekta „Holiday On iO and Fourth Moon“.

Laura Wilkie je violinistica i kompozitorica iz Taina koja živi u eklektičnom glazbenom mikrokozmosu Glasgowa. Njena glazba povlači korijene iz škotske gudačke tradicije, a obilježava je i velika strast za Appalachian i skandinavskom narodnom glazbenom tradicijom , kao i za suvremenim stilovima. Paralelno uz studiranje na Sveučilištu Strathclyde, Laura je sudjelovala na turnejama i surađivala s različitim umjetnicima i glazbenicima, uključujući pjevače poput Rachel Sermanni, Siobhan Miller, Claire Hastings, Alana Henderson; virtuoza na gitari Iana Carra; Uglednog gajdaša, zviždača i skladatelja Ross Ainslie, škotskom i irskom supergrupom: Salsa Celtica. Laura je također jedna od osnivačica jazz fusion sastava Fat-Suit.

Uz zvuke violina moći ćete uživati i u zadarskoj domaćoj craft pivi. Idealno za večernje druženje petkom.

Mjesto održavanja je dvorište Šahovskog kluba „Casper“ (Put stanova 7) s početkom u 17.30. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.