Hrvatski radio

Radio Zadar

Vir: Izvedeno više od tri tisuće priključaka na vodu i odvodnju

01.04.2021.

18:20

Autor: HRT Radio Zadar

Vir: Izvedeno više od tri tisuće priključaka na vodu i odvodnju

Vir: Izvedeno više od tri tisuće priključaka na vodu i odvodnju

Foto: - / -

Tijekom ožujka u III. fazi gradnje ostvareno je okruglih 3.000 priključaka na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu otoka Vira .

Trenutno se radi na gradilištu vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Prezida u ulicama Prezida VI, Prezida X i Prezida XII, a taj dio poslova obavlja izvođač radova Vodoinstalacija iz Zadra. S druge strane, virsko općinsko poduzeće Vodovod Vir svoje će timove angažirati u ulicama Miljkovica XIII, Miljkovica XV i Miljkovica XVII. Projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Prezida vrijedan je oko 40 milijuna kuna, a uključuje kopanja kanala na glavnom pravcu te u ulicama između morske obale i Starog puta, kao i u cijelom ovom virskom naselju. U drugoj polovici ožujka u I. fazi izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže na otoku Viru dosad je izvedeno je 1.394 priključaka vode i kanalizacije (711 objekta), u II. fazi odrađeno je 1.199 priključaka (635 objekta) te u III. fazi 425 priključka za 233 objekta. Ukupno je izvedeno 3.018 priključaka na vodu i kanalizaciju za 1.579 objekata na otoku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.