Hrvatski radio

Radio Zadar

Vir kao odredište velikih medijskih kuća

14.06.2020.

12:08

Autor: HRT Radio zadar

foto: Općina Vir

foto: Općina Vir

Foto: - / -

Prvo slovačka državna televizija RTVS, potom njihove novinarske i snimateljske kolege s češke državne televizije, pa velika reportaža u Slobodnoj Dalmaciji, televizijski reporteri Al Jazeere pa i Goran Milić - svi su oni u protekla dva tjedna posjetili Vir, javljaju iz Općine Vir.

 U subotnje jutro otok rekorder posjetio je Goran Milić, jedan od najpoznatijih domaćih novinara i globetrottera sa svojom produkcijom Destinacija Hrvatska, koja se kao autorski serijal emitira u udarnom nedjeljnom terminu (20:30) na Prvom programu HTV-a. Medijskom veteranu Miliću ovo nije prvi posjet Viru, ali niti posljednji.

- Vir pratim već godinama, tu sam redovito svake dvije ili tri godine, ali ćemo se sljedeći put vidjeti i ranije - kaže slavni hrvatski reporter koji je tijekom dosadašnje i dugogodišnje karijere obišao svaki kutak na Zemlji. Zanimalo nas je kakav je njegov dojam otoka Vira?

-  Vir kao mjesto i turistička destinacija iz godine u godinu izgleda sve bolje, pa je svaki put kada dođem sve ljepši i uređeniji. Uostalom, pohvale Viru dolaze sa svih strana, kako od turista tako i od medija koji su ga prepoznali. Godinama je iz meni neshvatljivih razloga ovaj otok bio označen kao preizgrađeno mjesto i simbol divlje gradnje, ali to ne odgovara stvarnosti. Vir je sređeno i urbanizirano mjesto, što je vidljivo golim okom. Kada se dovrši gradnja cijelog vodovodnog i kanalizacijskog sustava pa cijeli otok bude imao vodu i kanalizaciju, Vir će biti vrh - zaključio je Milić. Tijekom snimanja reportaže Milića su pratili direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, dok su načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i njegov zamjenik Antonio Vučetić bardu hrvatske televizijske reportaže bili jedni od sugovornika. Hrvatska destinacija s pričom o Viru emitirat će se na Prvom programu državne televizije u nedjelju 28. lipnja najvjerojatnije od 20:05, odmah nakon Dnevnika, umjesto dosadašnjeg termina emisije u 20:30 - navodi se u priopćenju.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.