Hrvatski radio

Radio Zadar

Vir: Prikupljanje hrane i potrepština za korisnike Pučke kuhinje

07.12.2020.

12:29

Autor: HRT Radio Zadar

arhivska fotografija

arhivska fotografija

Foto: - / -

U prostoriji župnog ureda na Viru počelo je prikupljanje hrane i potrepština za korisnike Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru. Akciju organizira Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir i trajat će do 14. prosinca, kada će Pučkoj kuhinji virski volonteri dostaviti prikupljene potrepštine.

Nadam se kako ćemo tijekom sedam dana prikupljanja biti barem jednako uspješni kao lani te opet pokazati kakvo srce imaju virski ljudi. Već smo dobili donaciju 200 kilograma krumpira, 100 kilograma mrkve, 20 kilograma cikle i 10 kilograma poriluka koje smo odnijeli u Pučku kuhinju, kaže predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković, pozivajući sve Virane na sudjelovanje u humanitarnoj pomoći.

Vicković se ujedno zahvalio virskom župniku don Juri Zuboviću koji je za ovu akciju ustupio župni ured, a podsjetio je i na uspjeh lanjske akcije. Virani su tada donirali oko dvije tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština, a prikupilo ih je 118 virskih obitelji. Donacija je tada zbog velike količine potrepština, odnosno najmanje 130 paketa uredno sortiranih po vrstama robe i hrane, bila dopremljena u kamionu kojega su istovarili Virani koji su tijekom akcije volontirali i prikupljali donacije.

Prošlogodišnju je akciju organizirao Vicković kao prvi čovjek virske udruge uz pomoć Vojne Kapović, Marije Horvat, Alide Bulić Cvitkušić, Alena Glavana, Ljiljane Kapović i Rozike Bizjak. To je bila najznačajnija i po prikupljenim potrepštinama najveća humanitarna kampanja koju je proveo virski UDDK, uz sudjelovanje aktiva darivatelja krvi iz Vrsi i Privlake te umirovljenika iz Udruge umirovljenika Jazine-Relja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.