Hrvatski radio

Radio Zadar

Virska oporba traži transparentnost

30.05.2018.

12:22

Autor: Maja Savić

Virska oporba traži transparentnost

Virska oporba traži transparentnost

Foto: - / -

Oporbeni vijećnici općine Vir nezadovoljni su načinom na koji se lokalna vlast ponaša prema njihovim nastojanjim da dobiju odgovor gdje su završili nenamjenska novčana sredstva te su prosvjedovali zbog izbacivanja vijećnice Jadranke Okreše sa sjednice Općinskog vijeća zbog inzistiranja na odgovoru.

Oporbeni vijećnici Vira tuže se na tretman lokalne vlasti, trpe kažu vrijeđanja i ponižavanja a sve zato jer kako kažu ponavljajući staru priču, predsjednik općinskog vijeća troši netransparentno ne baš male novce, kaže nezavisni Frane Vučetić:

"Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća to je eskaliralo doslovno u nasilje samo zato jer stalno tražimo podatke o proračunskim sredstvima koje se troše nenamjenski. Imate primjer da ured načelnika troši 25 milijuna kuna na godinu a ured Predsjednice troši manje od 20 milijuna kuna godišnje".


Nezavnisni su općenito nezadovoljni načinom na koji se sazivaju i održavaju sjednice i tu vide brojne nezakonitosti tvrdeći za je onemogućen rad oporbi. Inače tema sporne sjednice bilo je izvršenje proračuna za prošlu godinua a nezavisna Jadranka Okreša dodaje kako postoji i drugo lice Vira:

" Da nemamo pitku vodu, da nemamo kanalizaciju, da se praktično u bušotinama sa fekalijama moramo tuširati".

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.