Hrvatski radio

Radio Zadar

Virtualne lekcije iz ekološke poljoprivredne proizvodnje

10.04.2020.

09:52

Autor: Radio Zadar

foto: agrra.hr

foto: agrra.hr

Foto: - / -

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-om, nastavlja provedbu projektnih aktivnosti u sklopu projekta Perma – Horti - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu.

Aktivnosti su prilagođene s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa. Edukacija za permakulturni dizajn i ekološku poljoprivrednu proizvodnju namijenjena učenicima srednje Poljoprivredne škole, koja je bila planirana za mjesec travanj, ipak će se održati ali u obliku virtualnog predavanja.

Edukacija će učenike osposobiti za uporabu znanja i vještina iz područja koja obuhvaća permakulturni nastavni program te će im uvelike pomoći ako se odluče pokrenuti vlastitu ekološku poljoprivrednu proizvodnju. Tečaj sadrži edukativne cjeline o održivom uzgoju hrane i tlu, uzgoju trajnica i agrošumarstvu, sustavima za održivo gospodarenje vodom i otpadom, te tehnologijama i tehnikama za energetske sustave i gradnju.

Edukaciju smo prvotno planirali provesti u Poljoprivrednoj školi Stanka Ožanića ali s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, aktivnost ćemo prilagoditi i provesti u skladu s preporukama nadležnih tijela, a to u ovom slučaju znači virtualno online predavanje. Novonastala situacija uzrokovana pandemijom korona virusa još više daje na važnosti ovakvim edukacijama i pokazuje nam koliko je važna proizvodnja organske hrane kao i edukacija koja će potaknuti mnoge na ekološku proizvodnju, ističe voditelj projekta iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – Agrra-e - Senad Salihović.

Ukupna je vrijednost projekta 854.143,73 kune. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a potpora Europske unije iznosi 854.143,73 kune (nepovratna EU sredstva 100 posto) - priopćenoj e iz AGRR-e Zadarske županije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.