Hrvatski radio

Radio Zadar

16:24 / 17.06.2020.

Autor: Filip Buzov

Više od 350 tisuća gostiju najavilo dolazak,dr.Medić uključen u rad Stožera

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

U Zadru je otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom ovogodišnje turističke sezone. Očekivano, najviše upita i izazova povezano je s pandemijom koronavirusa, prvi veći val turista tek se očekuje, no ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručuje - Hrvatska je sigurna zemlja.

20 milijuna turista i 90 milijuna noćenja - tako pamtimo rekordnu prošlu sezonu, a ova će, već znamo, izgledati sasvim drugačije - no utjeha može biti kako je Hrvatska jedna od rijetkih država koja će sezonu uopće imati - naglasio uvodno ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Priznaje kako smo otvorenjem državnih granica preuzeli rizik, no tu su i dodatne zaštitine mjere: Ovakav način organizacije gdje vidite sve sastavnice civilne zaštite uključujući i našu zdravstvenu struku koja je od ove godine po prvi puta sastavni dio Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom  turističke sezone, na čelu s ovdje glavnim epidemiologom dr. A. Medićem, to govori da smo spremni za reakciju ukoliko ona bude potrebna .....

Dobra je vijest kako je do sada više od 350 tisuća osoba najavilo svoj dolazak u našu zemlju preko MUP-ove stranice Enter Croatia - izvjestio je tom prilikom ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Pitamo i što je ove godine s dolaskom stranih policajaca koji sudjeluju u hvaljenom projektu - hrvatske policije - Sigurna turistička sezona ? . Prošle godine smo imali rekordno - 95 stranih policijskih službenika iz 19 zemalja, u ovome trenutku imamo prijavljeno 9 zemalja sa 36 policijskih službenika, to govori da te zemlje računaju da će njihovi građani putovati u Hrvatsku - odgovorio je ministar D. Božinović. 

 

Ministar D.Božinović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.