Hrvatski radio

Radio Zadar

Više reda? Policija se vratila na Poluotok, a zvijezda otvaranja prostorija bio je štenac Maks

25.07.2022.

11:50

Autor: Filip Matijević

Nove policijske prostorije na Poluotoku

Nove policijske prostorije na Poluotoku

Foto: Filip Matijević / Radio Zadar

Na Poluotok se nakon skoro dvije godine vratila policija. Ispostava policijske postaje otvorena je pokraj Suda, u Ulici Zore dalmatinske, svega nekoliko metara od stare lokacije.

Policija se vraća na Poluotok iako smo mi i u ovom trenutku tu s našim ophodnjama, ali sada ćemo imati čvrsti objekt odnosno malu ispostavu u obavljanju svih policijskih poslova. Ovim povratkom se želimo više približiti građanima i biti dostupniji.

Anton Dražina, načelnik Policijske uprave zadarske

Imamo zahtjevnu turističku sezonu koja iziskuje velik napor turističkih djelatnika ali i javnih službi. Do samog ruba dovodi djelovanje svih službi pa tako i policije. Zato je dobro da je policija ponovno na Poluotoku jer - kako sam nedavno rekao - reda mora biti.

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik

Pažnju medija i policajaca izazvao je najmlađi pripadnik zadarske policije. Riječ je o tri mjeseca starom belgijskom ovčaru Maksu. Uskoro počinje njegovo školovanje u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Ministarstva unutarnjih poslova. Maks će tada postati peti pas u sastavu Policijske uprave zadarske i vjerojatno neće biti ovoliko umiljat.

Policijski pas Maks

Policijski pas Maks

Foto: Filip Matijević / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.