Hrvatski radio

Radio Zadar

Visoki trgovački sud presudio u korist radnika Croatia Zadar line-a

18.09.2019.

13:27

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Foto: - / -

Visoki trgovački sud poništio je odluku sutkinje Katarine Zdunić koja je odbacila potraživanja bivših radnika Croatia Zadar line-a. Kako nam je kazao pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija, Visoki trgovački sud presudio je u korist radnika, odnosno poništio je rješenje zadarskog suda.

Podsjetimo sutkinja je radničkih 4,4 milijuna kuna potraživanja odbacila kao neosnovana jer su radnici svoje tražbine prijavili prekasno. 

Visoki trgovački sud poništio je takvu odluku te ju je vratio na ponovan postupak. Pravni zastupnik  Uranija smatra kako se time otvara mogućnost i da se radnici barem dijelom naplate iz nedavne prodaje nekretnina Croatia zadar line-a. Najavljuje i daljnju borbu za bivši "krug" tvrtke, vrijedan 50 milijuna, koji bi bio dovoljan za naplatu svih radničkih potraživanja, a koji je, smatraju sindikat i radnici, nezakonito oduzet Croatia Zadar line-u.

Podsjetimo, radnici i sindikat jučer su zbog odluke zadarske sutkinje koja je odbacila njihova potraživanja, a na koja čekaju već 19 godina održali i mirni prosvjed ispred zadarskog Trgovačkog suda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.