Hrvatski radio

Radio Zadar

Vitez inovatorstva i profesor zadarskog Sveučilišta

23.11.2015.

12:35

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svjetskom sajmu inovacija INNOVA u Bruxellesu novi uspjeh postigli su hrvatski inovatori koji su osvojili 8 medalja. Dodijeljena su i prestižna odličja Vitezova inovatorstva, a Vitezom je postao i profesor zadarskog Sveučilišta mr.sc. Petar Čovo.

Na  64. međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA u Bruxellesu hrvatski su inovatori osvojili osam medalja, a za doprinos razvoju inovatorstva troje Hrvata dobilo je i prestižna odličja Vitezova inovatorstva, među njima i Sinjanin sa splitskom adresom, profesor zadarskog Sveučilišta, inovator i član splitskog Društva inovatora Diatus, mr.sc. Petar Čovo.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore na poznatoj Međunarodnoj izložbi inovacija INNOVA 2015. u Bruxellesu predstavljeno je osam hrvatskih inovacija. Izložba je zatvorena dodjelom nagrada na kojoj su sve hrvatske inovacije nagrađene medaljama i to s četiri zlata, tri srebra i jednom broncom.

U Bruxellesu su i ove godine već tradicionalno dodijeljena prestižna odličja Vitezova inovatorstva. Za izniman doprinos razvoju i promociji inovacija i inovativnog rada redom viteza odlikovano je troje Hrvata, Mia Viduka, Božo Bujanić te mr.sc. Petar Čovo sa Sveučilišta u Zadru, inače inovator, dugogodišnji član i nekada dopredsjednik splitskog Društva inovatora Diatus, član više ocjenjivačkih sudova izložba inovacija u Hrvatskoj te dobitnik brojnih domaćih nagrada i priznanja za razvoj inovacija i inovatorstva među kojima i odličja Reda Danice s likom Nikole Tesle.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.