Hrvatski radio

Radio Zadar

Vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu

13.11.2017.

15:54

Autor: HRT Centar Zadar/HAK

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gorskom kotaru, Lici te višim predjelima Istre i središnje Hrvatske pada snijeg. Zimski su uvjeti na većini cesta gdje pada snijeg, uključujući dijelove autoceste Rijeka-Zagreb, staru cestu kroz Gorski kotar, autocestu A1 između Gospića i Svetog Roka, te državnu cestu D1 između Vaganca i Knina.

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

 
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.
 
Zbog vjetra:
za sav promet zatvorene su:
  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila uz obaveznu zimsku opremu je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50-DC27 ili za ostale skupine vozila (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je od Gračaca prema Kninu (DC1) uz obaveznu zimsku opremu).
  • dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena,
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo (snježna vijavica).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.