Hrvatski radio

Radio Zadar

Vjetar u leđa mladim nezaposlenim osobama

13.07.2020.

13:00

Autor: Dorotea Perović

Vjetar u leđa mladim nezaposlenim osobama

Vjetar u leđa mladim nezaposlenim osobama

Foto: - / -

Danas je održana završna konferencija projekta „SOS - Surađuj i ostvari sebe". Nezaposlenost pripadnika ranjivih skupina među kojima i mladih nezaposlenih osoba, gorući je problem, s kojim se bavio projekt, čiji je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije.

Partneri u projektu bili su Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar. U trenutcima kad se velika snaga ulaže na svim razinama u očuvanje svakog radnog mjesta vrlo smo zadovoljni rezultatima projekta. Danas su s nama pripadnici skupina koje se na tržištu rada nazivaju najranjivijim skupinama. No zahvaljujući ovom projektu oni su izišli iz te skupine i zaposlili su se, kazala je Marina Dujmović Vuković, ravnateljica agencije ZADRA NOVA, te dodala: Danas su ovdje s nama pripadnici skupina koje se na tržištu rada nazivaju najranjivijim skupinama. No, zahvaljujući ovom projektu oni su izišli iz te skupine i zaposlili su se. Sredstva ovog projekta koja smo podijelili kroz dva poziva omogućili su realizaciju njihovih poslovnih ideja i samozapošljavanje. Ovaj projekt je potvrdio kako postoje brojne kreativne i društvu korisne poslovne ideje kojima je potreban samo vjetar u leđa da naprave prve korake. Sretni smo što smo upravo kroz ovaj projekt to mogli napraviti za ovih 12 poduzetnica i poduzetnika kroz dodjelu potpora u ukupnoj vrijednosti od preko 750 tisuća kuna. 

Više o tome poslušajte u prilogu:

 

SOS - SURAĐUJ I OSTVARI SEBE

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.