Hrvatski radio

Radio Zadar

Vjetar u leđa OPG-ovcima

15.02.2023.

11:09

Autor: Božidar Kolega

voće

voće

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Pogon za prerada voća i povrća u biogradskom inkubatoru koji će služiti svim OPG-ovima na području Zadarske županije uskoro bi napokon trebao otvoriti vrata. 

Sva potrebna oprema je nabavljena, te se trenutačno čeka dokumentacija kako bi se moglo početi s radom. 

Da Zadarska županija ima kvalitetne poljoprivredne proizvode nema sumnje. Dokazuju to mnogobrojne nagrade naših OPG-ovaca, od sira, ulja, vina, ali i brojnih drugih proizvoda. Ono što još uvijek izostaje je količina, a to bi trebao promijeniti pogon u biogradskom inkubatoru objašnjava poznati zadarski kuhar Renato Kraljev

Radi se radni pogon gdje bi ti OPG-ovi proizvodili svoju hranu. Znači radili te prerađevine. Svi koji rade kod kuće nemaju ispravne dokumente tako da čekamo da se to dogodi.

Renato Kraljev

Jer osim što im osigurava opremu pogon u Biogradu OPG-ovcima s područja Zadarske županije osigurat će svu potrebnu papirologiju da svoje proizvode mogu plasirati na tržište objašnjava Ivan Čupić koji je od početka preko LAG-a Laura uključen u pokretanje ovog pogona. Kako bi to izgledalo u praksi: 

Ivan Ćupić

Ćupić se nada kako će do početka sezone voća i povrća, na proljeće i ljeto sve biti u funkciji. A nakon toga sljedeći korak je povezivanje OPG-ovaca kako bi osim kvalitete imali i kvantitetu te svoje proizvode mogli nuditi i velikim hotelskim kućama i restoranima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.