Hrvatski radio

Radio Zadar

Voditelj zadarske postrojbe CZ: Nije nam cilj kažnjavati, već educirati

14.10.2020.

11:33

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Novim pooštrenim mjerama prilagođavaju se jutros zadarski ugostitelji i njihovi gosti, a sve nadziru pripadnici zadarske gradske postrojbe Civilne zaštite .

Voditelj postrojbe Civilne zaštite grada Zadra Mate Lukić naglašava kako je cilj na edukaciji, a ne kažnjavanju, dok pojedini ugostitelji s manjim zatvorenim prostorom negoduju zbog odredbe 4 kvadrata po gostu.

To je ogroman paket mjera, vidjeli ste reakcije prilikom prolasaka pojedinih objekata, mi ih sada prvo želimo educirati, a tek nakon toga slijede upozorenja, a po potrebi i prijave nadležnim službama koje će ih sankcionirati .... - kazao nam je Lukić koji je zadovoljan ponašanjem građana, većih neugodnosti na terenu nisu imali, a pojedinica koji vole prkositi sustavu uvijek ima ..... Inače, kako nam je u razgovoru rekao Mate Lukić postrojba je aktivna na terenu već više od 215 dana i jedina su postrojba civilne zaštite u RH koja se financira sama, odnosno iz gradskog proračuna. Postrojba radi u tri smjene, a od danas i u novim uniformama. 

Kako smo uvjerili jutros na terenu pojedini ugostitelji s manjim zatvorenim prostorom nisu presretni zbog odredbe 4 kvadrata po gostu. Vlasnik poznatog lokala u Zadru, Andrej Čulina: Bit će teško, u kafić može ući svega osam ljudi, vrijeme će pokazati kako će sve biti , danas smo postavili četiri vanjska grijača, vidjet ćemo .....

U tonskom isječku donosimo i komentare Zadrana.

 

 

 

 

ANKETA 14.10.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.