Hrvatski radio

Radio Zadar

Vojska uskoro završava konstrukciju na srušenom ninskom mostu

14.09.2017.

10:07

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U podne ce most u Ninu biti prohodan. Do tada bi trebao biti postavljen pješački aluminijski most i stari dio grada opet će s jugozapadne strane biti povezan s ostalim naseljima, rekao je Joso Mustač procelnik za komunalne poslove Grada Nina.

Stanje nakon nezapamćenog nevremena postupno se normalizira, otpušten je dio snaga iz Splitsko -dalmatinske, Šibensko kninske i Karlovačke županije. Vojska i dalje pomaže, kao u Ninu gdje postavljaju konstukcijski most preko oštećenog Donjeg mosta. Na području Zadra i županije i danas je angažirano 120 pripadnika oružanih snaga.

Priopćenje MORH-a:

Protupoplavni (PPv) vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH) sa 96 pripadnika (70 pripadnika Hrvatske kopnene vojske OS RH i 24 pripadnika Zapovjedništva za potporu OS RH), angažiran je i danas, u četvrtak, 13. rujna 2017., na širem području grada Zadra kao pomoć u obrani od poplava.

U pripravnosti u matičnim postrojbama nalazi se 292 pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

Tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano ukupno 70 pripadnika HKoV-a OS RH i 24 pripadnika ZzP-a OS RH s tri radna stroja, kombinirkom i 12 motornih vozila na sanaciji puteva u Sukošanu i Ninu, elektroagregatima i pumpama za vodu na zadaćama ispumpavanja vode i ispomoći u Zadru, Poličniku i Murvici te postavljanju montažnog pješačkog aluminijskog mosta u gradu Ninu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.