Hrvatski radio

Radio Zadar

Vole palačinke, ali vole i povrće. Počeo Tjedan školskog doručka u školama

11.10.2021.

12:39

Autor: Filip Matijević

Vole palačinke, ali vole i povrće. Počeo Tjedan školskog doručka u školama

Vole palačinke, ali vole i povrće. Počeo Tjedan školskog doručka u školama

Foto: - / -

Gotovo sve osnovne škole na području grada Zadra sudjeluju od danas do petka u Tjednu školskog doručka baziranog na povrću. Riječ je o projektu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo temeljem kojeg se podiže svijest o važnosti doručka za svako školsko dijete.

Dječje želje kada je hrana u pitanju su uglavnom univerzalne: 

učenici 1

 

Ali isti ovi učenici prvog razreda Osnovne škole Krune Krstića nisu odbili jutros posluženu zdravu hranu: 

učenici 2

Osim povrtnih muffina na jelovniku će kroz tjedan biti još mnoštvo zdrave hrane, kaže kuharica Marica Zelić iz arbanaške osnovne škole: 

kuharica

Sve se priprema kako bi učenici zavoljeli zdrav i hranjiv doručak na bazi povrća. Dio je to projekta Tjedan školskog doručka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kaže pomoćnica gradskog pročelnika za školstvo Ivana Guglielmini 

pomoćnica pročelnika

Ravnateljica Osnovne škole Krune Krstića Jasmina Matešić

ravnateljica

Obroci se pripremaju za 50-ak učenika iz osnovnih škola: Krune Krstića, Stanovi, Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića, Bartula Kašića, Voštarnica, Zadarski otoci i Katolička osnovna škola.

Kako se provodi projekt došao je provjeriti i zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je učenicima prvog razreda, osim konzumiranja zdrave hrane, zaželio i mnogo uspjeha u školovanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.