Hrvatski radio

Radio Zadar

Volonteri pomažu nemoćnima

04.10.2013.

14:34

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za 20 tisuća umirovljenika i još, prema nekim procjenama, 10 tisuća ljudi koji primaju neki od oblika socijalne pomoći, zadarska podružnica Sindikata umirovljenika pokreće dva projekta kako bi im olakšali svakodnevni život.

Do kraja mjeseca počinje s radom telefonska linija SOS SENIOR za pomoć umirovljenicima, kaže Maja Vulić,članica sindikata umirovljenika koja objašnjava kako jednostavno želi pomoći. Pri  Sindikatu  organiziraju se i volonteri koji će pomagati umirovljenicima, nemoćnima i potrebitima, kaže  Olivera  Monarelli, inače medicinska sestra po struci : 

Da im se organizira pomoć u kući, odlazak liječniku i sve ono što ono sami ne mogu. To ćemo realizirati do 1. 11., ali u planu nam je tijekom iduće godine aktivirati 20-30 članova  volontera koji će pružati pomoć. 

Za umirovljenike će biti organizirana i besplatna pravna pomoć,najavili su danas iz zadarske podružnice Sindikata umirovljenika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.