Hrvatski radio

Radio Zadar

Volonterski kamp u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

01.09.2016.

11:20

Autor: HRT centar Zadar / Volonterski centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Volonterski centar Zagreb u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov i Volonterskim centrom Zadar i ove godine organizira Međunarodni volonterski kamp pod nazivom Živimo zajedno (Living together).

U razdoblju od 1. do 13. rujna 2016. Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov ugostit će sedam volontera iz više europskih zemalja uključujući i Hrvatsku.

Volonteri će u sklopu kampa uređivati interijer Centra (ličenje i uređenje prostorija) te će urediti i okoliš samog Centra kojeg će ukrasiti sadnjom različitog ljekovitog bilja. Za njih će također biti organizirane i različite radionice i izleti.

U studijskom dijelu kampa volonteri će imati predavanje na temu rada s osobama s teškoćama u razvoju te se upoznati s radom i programima rehabilitacijskog centra. Bitno je naglasiti da će oni korisnici koji budu u mogućnosti, sudjelovati u svim aktivnostima na kampu.

Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju.

Opći ciljevi svih kampova su izgradnja mira, solidarnost, zajedništvo, interkulturalnost, razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima.

Specifični cilj ovoga kampa je poticanje šire javnosti na objektivan odnos i prihvaćanje osoba s teškoćama u razvoju te poticanje njihove socijalizacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.