Hrvatski radio

Radio Zadar

Vozači Porschea, Ferrarija i Mercedesa jurili autocestom više od 200 km/h

15.09.2021.

07:26

Autor: HRT Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Početkom tjedna policijski službenici Postaje prometne policije Zadar na autocesti A1 na dionici Nadin Pirovac i dionici autoceste Zadar 2 - Pristeg službenim su presretačem snimili četiri vozača koja su prekoračila dozvoljenu brzinu.

U dva slučaja radi se o vozačima Mercedesa albanskih nacionalnih oznaka koji su upravljali osobnim vozilom brzinom od 216 km/h i 219 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h, te o dva osobna vozila belgijskih nacionalnih oznaka: vozaču Porsche-a i vozaču Ferrari-ja kod kojih je zabilježena brzina od 212 km/h.

Sva četvorica stranih državljana su prekršajno sankcionirana sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te im je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000 kuna, a isto tako im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.